Linkuri accesibilitate

SUA salută, iar Kremlinul se arată „îngrijorat” de sancțiunile impuse lui Medvedciuk


Viktor Medvedchuk, liderul Mișcării obștești Alegerea Ucrainei, în Rada supremă de la Kiev

Statele Unite ale Americii susține decizia autorităților de la Kiev de a introduce sancțiuni împotriva lui Viktor Medvedciuk, politicianului pro-rus și influentului om de afaceri din Ucraina, considerat a fi un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin. Ambasada americană la Kiev, care a făcut anunțul, a amintit că Medvedciuk se află deja pe lista de sancțiuni impuse de SUA în 2014 pentru subminarea securității, a integrității teritoriale și a instituțiilor democratice ale Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat sâmbătă un decret prin care impune sancțiuni lui Medvedciuk, soției sale și altor șase persoane și 19 companii cu presupuse legături cu politicanul ucrainean pro-rus. Unii dintre indivizii supuși sancțiunilor sunt cetățeni ruși. Sancțiunile îngheață bunurile lui Medvedciuk și ale soției sale timp de trei ani și îi împiedică să facă afaceri în Ucraina. Majoritatea activelor lui Medvedciuk sunt pe numele soției sale. Autoritățile ucrainene au mai spus că o conductă care transportă produse petroliere rusești către Europa și care ar fi controlată de Medvedciuk va fi naționalizată.

Medvedciuk a numit sancțiunile împotriva sa drept „ilegale”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că decizia Kievului este „o informație îngrijorătoare”, care poate conduce la „o soluție militară în Donbas”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG