Linkuri accesibilitate

SUA sancționează mai multe companii iraniene pentru că au ajutat Rusia să achiziționeze drone


Șeful armatei iraniene, generalul-maior Abdolrahim Mousavi, și șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, generalul-maior Mohammad Bagheri, vizitează un sit subteran cu drone

Statele Unite au sancționat o companie iraniană de transport aerian pe care o acuză că a coordonat zboruri militare pentru a transporta drone către Rusia pentru a fi folosite în războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Departamentul american al Trezoreriei a anunțat sancțiunile pe 8 septembrie, precizând că a sancționat, de asemenea, alte trei companii despre care a spus că sunt implicate în dezvoltarea și producția de drone iraniene.

Safiran Airport Services, cu sediul la Teheran, este, conform Departamentului Trezoreriei, compania care a coordonat zborurile între Iran și Rusia pentru transportul dronelor, personalului și echipamentelor conexe. Cele trei companii - Paravar Pars Company, Design and Manufacturing of Aircraft Engines (DAMA) și Baharestan Kish Company - sunt acuzate că au fost implicate în cercetarea, dezvoltarea, producția și achiziționarea de drone iraniene, inclusiv a seriei Shahed.

Oficiali ai serviciilor de informații americane au stabilit că Rusia vrea să achiziționeze sute de drone iraniene pentru a le folosi în războiul din Ucraina. Brian Nelson, subsecretar pentru terorism și informații financiare al Trezoreriei, a declarat că SUA „se angajează să aplice cu strictețe sancțiunile noastre atât împotriva Rusiei, cât și a Iranului și să tragă la răspundere Iranul și pe cei care sprijină războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG