Linkuri accesibilitate

SUA vor până în mai vaccinuri pentru toată populația. Cehia - țara cu cea mai ridicată incidență din lume


Cehia, Praga. Prăjiturile Virus și Vaccinul - piesele centrale ale unei cofetarii din Praga, care arată că umorul nu dispare cu pandemia, 1 martie 2021.

Până la sfârșitul lunii mai, Statele Unite ar trebui să aibă vaccinuri anti Covi-19 suficiente pentru fiecare american, a anunțat marți președintele Joe Biden, după ce a fost aprobat și al treilea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson care se administrează într-o singură doză.

Autoritățile federale au apelat la americani să respecte în continuarea cu strictețe măsurile sanitare, pentru că un nou val de contaminări, cu variantele mai agressive de coronavirus, ar putea submina eforturile făcute în campania de vaccinare. Recomandare ignorată însă de o serie de state cum ar fi Texas, unul cele mai dens populate, care a anunțat marți că revine „la normalitate” și renunță la obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Texas: o firmă de pompe funebre, propietarii spun ca și-au dublat cifra de afaceri în 2020 ca urmare a pandemiei. Hourston, Texas, 4 februarie 2021
Texas: o firmă de pompe funebre, propietarii spun ca și-au dublat cifra de afaceri în 2020 ca urmare a pandemiei. Hourston, Texas, 4 februarie 2021

Statele Unit se așteaptă că fie „lovite” de un nou val de contaminări pe măsură ce se răspândește varianta virusului detectată inițial în Marea Britanie, mult mai contagioasă și care a devenit dominantă acum în Europa, forțând numeroase țări, precum Germania sau Cehia, să recurgă la măsuri extreme de securitate – închiderea parțială a frontierelor sau chiar limitarea circulației în țară, cum este cazul Cehiei.

Cehia are în acest moment cea mai ridicată rată de infectare din lume, cu o medie de 11 mii de noi contaminări zilnic la o populație de puțin sub 11 milioane.

Se răspândește rapid și tulpina de coronavirus depistată inițial în Brazilia și care este dominantă acum în peste 20 de țări. Experții au constatat că această variantă poate infecta oameni care au avut deja Covid-19 iar pentru moment nu se știe cât de eficace sunt vaccinurile existente.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG