Linkuri accesibilitate

Suspect arestat în cazul uciderii șefului adjunct al secției de mobilizare din Krasnodar


Stanislav Rjițki, șef adjunct la departamentul de mobilizare din Krasnodar
Stanislav Rjițki, șef adjunct la departamentul de mobilizare din Krasnodar

Procurorii ruși anunță că au arestat un suspect în cazul uciderii lui Stanislav Rjițki, șef adjunct al departamentului de mobilizare din Krasnodar.

Comitetul de anchetă spune că este vorba despre Serghei Denisenko și a precizat că asupra sa a fost găsit un pistol cu amortizor cu care se crede că l-a ucis pe Rjițki. Nu au fost făcute publice alte detalii.

Rjițki, în vârstă de 42 de ani, a fost ucis pe 10 iulie în Krasnodar, în timp ce făcea jogging. Agresorul a tras mai multe focuri de pistol și l-a lovit pe Rjițki de patru ori. El a murit la fața locului.

Rjițki a comandat submarinul Krasnodar în cadrul Marinei ruse. Potrivit Ministerului rus al Apărării, Krasnodar este un submarin diesel-electric construit pentru flota din Marea Neagră și conceput "pentru a lupta împotriva navelor de suprafață și a submarinelor, pentru a pune mine și pentru a efectua recunoașteri".

Krasnodar este echipat cu rachete de croazieră Kalibr, iar presa ucraineană a afirmat că nava a participat la bombardarea Vinniția în iulie anul trecut, trăgând cu rachetele sale de croazieră Kalibr din Marea Neagră.

În plus, o persoană cu același nume este inclusă în baza de date a unui site ucrainean care colectează date despre crimele de război din armata rusă.

Conform acestei evidențe Rjițki a fost și comandantul submarinului Alrosa și că a fost implicat direct în invazia militară a Ucrainei. Nu este clar când a părăsit Rjițki flota de submarine pentru a deveni șef adjunct al departamentului de mobilizare din Krasnodar.

XS
SM
MD
LG