Linkuri accesibilitate

Suspectul în atacul asupra lui Rushdie este acuzat de tentativă de omor


Hadi Matar, autorul atentatului împotriva scriitorului Salman Rushdie
Hadi Matar, autorul atentatului împotriva scriitorului Salman Rushdie

Suspectul în cazul atacului asupra scriitorului Salman Rushdie a fost acuzat de tentativă de omor și agresiune și este reținut fără posibilitatea de cauțiune, au anunțat autoritățile comunității din vestul statului New York unde a avut loc atacul.

Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, a fost pus sub acuzare în seara zilei de 12 august, fiind acuzat de tentativă de crimă de gradul doi și de agresiune de gradul doi, a precizat poliția statului New York într-un comunicat. Un avocat al lui Matar a pledat nevinovat în numele acestuia.

Matar, rezident în New Jersey, a fost reținut la fața locului. Anchetatorii lucrează pentru a înțelege cum a fost planificat și pregătit atacul. Ei vor să stabilească dacă trebuie depuse acuzații suplimentare, a declarat Jason Schmidt, procurorul districtual din comitatul Chautauqua.

Rushdie a rămas spitalizat, conectat la un ventilator, cu ficatul afectat și cu leziuni nervoase, a declarat agentul său, Andrew Wylie. Wylie a adăugat că este posibil ca scriitorul să își piardă un ochi.

Rushdie, care a petrecut ani de zile în clandestinitate după ce romanul său „Versetele satanice” a atras amenințări cu moartea din partea liderului Iranului în anii 1980, a fost atacat la Chautauqua Institution.

În Iran nu a existat încă nicio reacție oficială la acest atac, dar mai multe ziare de linie dură l-au lăudat pe atacator.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG