Linkuri accesibilitate

Svetlana Țihanovskaia după întâlnirea cu Joe Biden: „Lumea este alături de noi”


Svetlana Țihanovskaia după întâlnirea cu președintele SUA, Joe Biden, 28 iulie, 2021

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit miercuri la Washington cu lidera exilată a opoziției din Belarus, Svetlana Țihanovskaia, declarând după discuții că Statele Unite „sunt alături de poporul din Belarus în lupta pentru democrație și respectarea drepturilor universale ale omului”. Într-o declarație pe Twitter după întâlnire, Biden a spus că este „onorat” să o găzduiască pe Țihanovskaia la Casa Albă.

La rândul ei, Țihanovskaia a spus într-o declarație pe Twitter că Biden a lansat „un ferm semnal de solidaritate cu milioanele de belaruși neînfricați care luptă pașnic pentru libertate”.

„Astăzi, Belarus se află în prima linie a bătăliei dintre democrație și autocrație", a spus ea. „Lumea este alături de noi. R. Belarus va fi o poveste de succes". Țihanovskaia se află în Statele Unite din 18 iulie, căutând sprijin pentru mișcarea sa pro-democrație. Programul ei a inclus întâlniri la nivel înalt la Departamentul de Stat și la Casa Albă - inclusiv discuții cu secretarul de stat Antony Blinken și cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, precum și cu consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG