Linkuri accesibilitate

Svetlana Țihanovskaia: „Impunitatea” regimului de la Minsk trebuie curmată


Lidera opoziției belaruse, Svetlana Țihanovskaia

Lidera opoziției belaruse, Svetlana Țihanovskaia, a cerut acțiune concertată a comunității internaționale împotriva liderului autoritar, Alexandr Lukașenka, după ce autoritățile de la Minsk au interceptat un avion de pasageri care traversa spațiul aerian belarus și au arestat un jurnalist de opoziție aflat la bordul aeronavei.

Într-o postare pe rețelele de socializare, marți, Țihanovskaia care locuiește în exil în Lituania, a scris că „impunitatea” regimului de la Minsk trebuie curmată. Liderii Uniunii Europene au căzut de acord, luni seara, să impună noi sancțiuni Minskului, au cerut companiilor aeriene europene să evite spațiul aerian belarus și închiderea spațiului aerian european pentru zborul companiei de stat belaruse, Belavia, cu efecte potențial devastatoare.

Președintele american, Joe Biden, a spus că este un „incident revoltător” și a promis un răspuns coordonat cu aliații europeni. Avionul companiei irlandeze Ryanair, care survola Belarusul în timpul unui zbor de la Atena la Vilnius, a fost deviat, duminică, și forțat să aterizeze la Minsk. Jurnalistul Roman Protasevici și prietena sa au fost reținuți. Corului de voci care cer eliberarea sa i s-a alăturat, marți, și oficiul înaltului comisar ONU pentru drepturile omului.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG