Linkuri accesibilitate

Tadjikistanul preia cursele din Afganistan, după ce Uzbekistanul a anunțat că primit deja sute de refugiați


Civili evacuați din Afganistan au ajuns pe aeroportul din Tașkent, Uzbekistan, la bordul unui avion militar german A400, 19 august 2021
Civili evacuați din Afganistan au ajuns pe aeroportul din Tașkent, Uzbekistan, la bordul unui avion militar german A400, 19 august 2021

4 avioane militare turcești care transportau trupe evacuate din operațiunile țării în Afganistan au aterizat în Tadjikistan, întrucât Uzbekistanul vecin a primit deja sute de refugiați afgani și i-a adăpostit în locuințe temporare.

Un oficial de rang înalt a vorbit cu postul nostru sub condiția anonimatului spunând că trupele turcești se află în tranzit și nu se așteaptă să rămână mult timp în Tadjikistan. Sursa a spus că trupele erau membre ale Misiunii de sprijin a NATO în Afganistan. Oficialii turci au spus anterior că un contingent de 500 de militari a fost implicat în misiuni non-combatante în Afganistan.

Tadjikistanul și Uzbekistanul se numără printre țările care „au început deja sau vor începe în curând tranzitul americanilor sau, în anumite circumstanțe, a altora, prin teritoriile lor”, a declarat Departamentul de Stat american pe 20 august. Alte țări de tranzit includ Bahrain, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Italia, Kazahstan, Kuweit, Qatar, Turcia și Emiratele Arabe Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG