Linkuri accesibilitate

Tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaze nu se va majora, promite prim-ministra Gavrilița


Șefa guvernului, Natalia Gavrilița

Prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că în eventualitatea în care ar urma să fie majorat tariful la gaze, de la 11 lei în prezent la 15,6 lei, cât a solicitat Moldova-Gaz, guvernul va majora volumul de compensații, astfel încât primii 150 de metri cubi de gaze să rămână la același preț pentru consumatori. Tot ce va depăși această cotă va fi achitat la noul tarif. Această schemă va funcționa pentru lunile februarie și martie, a dat asigări prim-ministra.

„Indiferent de decizia pe care o va lua ANRE, fie că acceptă prețul propus de Moldova-Gaz, fie că aprobă o creștere mai mică, pentru consumatorii casnici tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați nu se va schimba. Vom rămâne la mecanismul în care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 de metri cubi, până la 150, vor costa 7,9 lei", a spus Gavrilița, citată de agenția Moldpres.

Șefa executivului a declarat că vor fi oferite compensații și pentru anumiți agenți economici, întâi de toate pentru cei care produc bunuri de primă necesitate - pâine, lapte și alte alimente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG