Linkuri accesibilitate

Terenuri și politică, în Capitală


Procuratura Generală a R. Moldova s-a autosesizat în legătură cu vânzarea unui teren municipal din Capitală despre care consilierii PAS spun că a fost înstrăinat mult sub valoarea de piață.

Vânzarea terenului de 1.3 ha societății UNIC cu aproape 2,7 milioane lei, la 17 februarie, a fost aprobată cu votul consilierilor socialiști și ai Platformei DA.

Consilierii PAS, aflați în opoziție în CMC, spun însă că prețul real ar fi de zece ori mai mare.

Faptul că Procuratura Generală s-a autosesizat chiar a doua zi după tranzacție a fost confirmat Ziarului de Gardă de însuși procurorul interimar, Dumitru Robu.

Tot vineri, Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor a protestat la sediul Guvernului împotriva vânzării terenului fostului Stadion Republican din Chișinău ambasadei americane în R. Moldova.

Protestatarii, în rândul cărora s-au aflat fruntașii opoziției din parlament, au spus că vânzarea a fost perfectată imediat după întâlnirea președintei Maia Sandu cu noul ambasador american, de săptămâna aceasta.

Vorbitorii la protest au spus că prețul este ținut în secret, și au acuzat-o pe șefa statului că ar continua practicile lui Vlad Plahotniuc de a „vinde țara pe bucăți”.

Ambasada americană dorește terenul de mai multă vreme, dar transferul a fost blocat o vreme în instanță în urma demersurilor forțelor politice de stânga, fiind criticat și de unele organizații civice care ar vrea ca terenul să fie folosit ca loc de recreație deschis tuturor.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG