Linkuri accesibilitate

Țihanovskaia s-a întâlnit cu Blinken și alți înalți oficiali SUA, solicitând sprijin pentru bielorușii „reprimați”


Svetlana Țihanovskaia și Anthony Blinken
Svetlana Țihanovskaia și Anthony Blinken

Lidera în exil a opoziției belaruse Svetlana Țihanovskaia a avut mai multe întrevederi la nivel înalt la Washington, în cea de a doua zi a turneului său în SUA, unde așteaptă sprijin sporit pentru mișcarea pro-democrație din Belarus. Țihanovskaia s-a întâlnit cu secretarul de stat Antony Blinken, subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland și cu alți înalți oficiali americani, pe 19 iulie.

„Împreună cu @SecBlinken, @UnderSecStateP, @derekchollet, & @USAmbBelarus am discutat acțiuni comune viitoare pe arena internațională, cum să eficientizăm Actul pentru democrație din Belarus, să oferim sprijin de urgență pentru mass-media liberă din Belarus după represiunea regimului asupra acesteia”, a scris Țihanovskaia pe Twitter, referindu-se la întâlnirea la care au participat Blinken, Nuland, consilierul Departamentului de Stat Derek Chollet și ambasadorul SUA în Belarus, Julie Fisher. Fisher nu a putut să-și ocupe postul la Minsk, deoarece guvernul belarus i-a refuzat viza.

Într-o altă postare, Țihanovskaia a spus că, în cadrul unei întâlniri separate cu Blinken, ea a cerut Statelor Unite să „consolideze ajutorul pentru societatea noastră civilă, să facă presiuni economice și politice asupra regimului [Lukașenka] și să îndemne Rusia să joace un rol constructiv în rezolvarea crizei” din Belarus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG