Linkuri accesibilitate

Tiraspolul se teme de „acte teroriste” la granița cu Ucraina


Piața centrală a Tiraspolului. Un banner cu inscripția: „Tiraspol, doar cel mai bun”.
Piața centrală a Tiraspolului. Un banner cu inscripția: „Tiraspol, doar cel mai bun”.

Tiraspolul monitorizează situația la „frontierele” cu malul drept al Nistrului și cu Ucraina, pentru a exclude „tentativele de diversiune și terorism”, a spus liderul regiunii transnistrene a R. Moldova, Vadim Krasnoselski, într-un interviu pentru presa rusă.

„Organele competente monitorizează cu vigilență situația la frontierele cu Ucraina și R. Moldova, precum și în interiorul Transnistriei, pentru a exclude orice tentative de diversiune și acte teroriste”, a declarat Krasnoselski.

În luna februarie a acestui an, autoritățile transnistrene au anunțat că au prevenit un atac terorist care ar fi vizat liderii regiunii și personalul OSCE. Ancheta a avut ca rezultat un film documentar în care Ucraina este acuzată de pregătirea atacului.

Kievul a negat acuzațiile, iar Chișinăul a cerut Tiraspolului să-i predea pe „teroriștii” reținuți. Și ambasadorul Marii Britanii în R. Moldova, Steven Fisher, a cerut probe de la Krasnoselski și detalii despre așa-numitul atac terorist.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, au fost răspândite în mod repetat zvonuri neverificate, potrivit cărora Ucraina își apropie trupele de granița cu regiunea nerecunoscută, iar presa rusă de stat a repetat cu regularitate că „Kievul intenționează să invadeze Transnistria”.

Atât Chișinăul, cât și Kievul au negat zvonurile și au declarat că intenționează să rezolve problema cu Transnistria doar pe cale pașnică și diplomatică.

XS
SM
MD
LG