Linkuri accesibilitate

Tiraspolul spune că exporturile regiunii transnistrene au crescut cu 50%


Comerțul extern al regiunii transnistrene a crescut cu aproape 50% în primele zece luni ale acestui an, ajungând la aproape două miliarde de dolari, anunță administrația de la Tiraspol. La fel de mult au crescut și exporturile, pe care întreprinderile transnistrene le fac fiind înregistrate ca agenți economici ai Republicii Moldova.

În acest an s-au dublat exporturile uzinei metalurgice de la Râbnița. Practic, jumătate din veniturile din exporturile regiunii revin acestei uzine – 370 de milioane de dolari dintr-un total de 760 milioane dolari. Tiraspolul raportează și creșteri de 7 la sută la „exportul” de energie electrică către malul drept al Republicii Moldova – în primele 10 luni Chişinăul a cumpărat curent electric de la centrala de la Cuciurgan în valoare de 143 milioane de dolari. Malul drept al Republicii Moldova este raportat la Tiraspol ca principala piață „de export” a regiunii separatiste. Urmează Polonia, Ucraina, România și Rusia.

La capitolul importuri, cele mai mari volume revin resurselor energetice, în principal gazelor rusesc și carburanților, produselor alimentare, dar și produselor farmaceutice, importul cărora a crescut cu 40% în acest an, pe fundalul eforturilor de combatere a pandemiei.

XS
SM
MD
LG