Linkuri accesibilitate

Toți angajații centralei electrice de la Cuciurgan din regiunea transnistreană se află de vineri în carantină


Centrala electrică de la Cuciurgan

Toți cei 400 de angajați ai centralei electrice de la Cuciurgan din regiunea transnistreană vor fi izolați în carantină pentru 14 zile, după ce unul dintre angajații centralei a fost joi confirmat pozitiv cu coronavirus. Toți angajații centralei vor fi cazați în sanatoriul Solnecinîi al așa-zisului minister de interne de la Tiraspol și vor fi monitorizați de către medici. Cei care vor face febră și tuse vor fi duși pentru tratament la spitalul din Slobozia, repartizat pentru bolnavii de coronavirus, anunță un comunicat al internelor de la Tiraspol. În regiunea transnistreană miliția e cea care coordonează măsurile de combatere a epidemiei.

Inițial, administrația anunța că centrala de la Cuciurgan va fi nevoită să-și sisteze activitatea. Experții în energetică spun însă că odată oprită, centrala este foarte greu de repornit, în plus, întreprinderea este printre cei mai mari contribuabili la bugetul regiunii separatiste. Astfel încât, un nou comunicat anunța, în seara zilei de joi, că angajații care sunt izolați în carantină vor fi duși în fiecare zi la serviciu și astfel centrala de la Cuciurgan își va continua activitatea. Șoferii care vor opera transportarea vor locui și ei la sanatoriu, în condiții de izolare.

Centrala de la Cuciurgan este cel mai mare furnizor de curent electric pentru malul drept al Republicii Moldova. La sfârșitul acestei luni expiră contractul anual pentru livrarea de curent, însă autoritățile de la Chișinău nu au anunțat dacă au semnat sau nu un nou contract. Tiraspolul era extrem de interesant de prelungirea contractului, care asigură o parte importantă din veniturile regiunii separatiste.

În seara zilei de joi în regiunea transnistreană erau confirmate 9 cazuri de coronavirus. Două dintre aceste persoane au făcut pneumonie. Regiunea transnistreană nu are propriile teste, probleme biologice fiind colectate și trimise la laboratorul autorizat de la Chişinău.

XS
SM
MD
LG