Linkuri accesibilitate

Transportul internațional se reia de astăzi, piețele se redeschid pe 1 iunie


De marți, 26 mai, se reia transportul feroviar și rutier de persoane în trafic internațional. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis luni și măsurile sanitare speciale care trebuie respectate, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Între altele, personalul care efectuează transportul trebuie să poarte măști de protecție și mănuși și să aibă la dispoziție dezinfectanți. Numărul unităților de transport trebuie să fie suficient pentru a se evita aglomerația. Numărul călătorilor va fi limitat pentru a se asigura o anumită distanță sanitară, aceștia vor purta obligatoriu măști de protecție.

Piețele din Chișinău și Bălți se vor redeschide începând cu 1 iunie, iar unitățile de alimentație publică - începând cu 15 iunie, a mai decis luni seară Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Tot de la 1 iunie, vor fi redeschise bibliotecile și muzeele, fără organizarea evenimentelor culturale în masă.

Sălile de sport și fitness vor fi deschise tot începând cu 15 iunie, respectând însă o serie de reguli stricte sanitare și de distanțare, pentru a preveni apariția unor noi focare de infectare cu noul coronavirus.

Aceste noi măsuri de relaxare vor fi revizuite regulat, în funcție de situația epidemiologică, se mai arată în decizia de luni a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Textul deciziei, aici.

De la declanșarea pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova au fost înregistrate peste 7000 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, dintre care 2166 de cazuri doar în ultimele două săptămâni. Numărul deceselor legate de Covid-19 s-a ridicat luni la 261.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG