Linkuri accesibilitate

Trebuie pedepsiţi cei care nu vor să se vaccineze?


La un centru de vaccinare în Tel Aviv, Israel
La un centru de vaccinare în Tel Aviv, Israel
Trebuie pedepsiţi cei care nu vor să se vaccineze?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00
Link direct

Pe alte meridiane, unde 70-80% din populaţie e vaccinată, oamenii au început să-şi facă a treia doză de vaccin. Aici, în Republica Moldova, ca şi în România vecină, cea mai mare parte a poporului respinge vaccinarea şi, cum era de aşteptat, am ajuns din nou într-o situaţie tragică. Spitalele sunt pline cu oameni infectaţi, mor zilnic peste 30 de oameni, virusul ocupă noi teritorii, dar moldovenii ignoră în continuare vaccinarea şi nici măşti nu prea vor să poarte. Proverbiala brambureală moldovenească ne provoacă noi suferinţe.

Deoarece majoritatea celor infectaţi, celor care acum au invadat spitalele şi secţiile de terapie intensivă, celor care le fac viaţa grea medicilor sunt oameni nevaccinaţi, e normal parcă să ne întrebăm: dar nu cumva aceşti oameni care au avut posibilitatea să-şi facă vaccin, dar nu şi l-au făcut, au o vină? Nu cumva din cauza lor virusul a revenit în forţă? Nu cumva aceşti oameni nevaccinaţi pun în pericol acum sănătatea altor concetăţeni, fie aceştia şi vaccinaţi? Vedem, că în ţările cu 70-80% de vaccinaţi, situaţia nu e atât de dramatică.

E normal deci să ne punem toate aceste întrebări. De ce un om responsabil, care s-a vaccinat, trebuie să trăiască în frică din cauza cohortelor de nevaccinaţi? Nu cumva aceşti oameni ireponsabili, stăpâniţi de prejudecăţi şi teorii ale conspiraţiei, ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze, aşa ca în alte părţi ale lumii? Şi nu cumva ei ar trebui să fie pedepsiţi pentru proliferarea Covidului, cu excepţia celor cărora sănătatea precară nu le permite administrarea vaccinului? E normal să ne punem aceste întrebări, căci e vorba de vieţile noastre, nu de foaie verde lobodă. Mâine, noi, cei vaccinaţi, s-ar putea să suferim din cauza iresponsabilităţii celor mulţi, care au ignorat metodic vaccinul.

La întrebările sus-pomenite eu aştept răspunsuri de la autorităţile din medicină şi de la noii conducători pro-europeni, fireşte. O conducere care nu poate găsi soluţii potrivite în pandemie mai poate avea justificări pentru păstrarea pârghiilor puterii? Ce facem, stimabililor? Stăm şi ne uităm cum moare lumea şi cum spitalele sunt luate cu asalt de infectaţi?

XS
SM
MD
LG