Linkuri accesibilitate

Alte trei site-uri RFE/RL interzise de autoritatea rusă de reglementare


Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia a plasat trei siteuri web în limba rusă RFE/RL din Asia Centrală pe lista tot mai mare de siteuri interzise. Restricțiile impuse de Kremlin pe fondul războiului declanșat în Ucraina vizează atât presa națională, cât și cea internațională care relatează despre invazia militară.

Institutul de presă independent rus Mediazona spune că agenția Rozkomnadzor a inclus pe lista siteurilor interzise pagina de internet a serviciului kazah al RFE/RL (Radio Azattyk), cea a serviciului tadjik (Radio Ozodi) și pe cea a serviciului turkmen (Radio Azatlyk). Paginile ar fi fost blocate începând din 26 martie.

Institutul Mediazona a fost el însuși blocat în Rusia la începutul acestei luni și i s-a ordonat să înceteze operațiunile, ca și altor numeroase instituții media care rezistaseră la restricțiile impuse de-a lungul anilor de regimul Putin.

Multe alte pagini de internet ale RFE/RL, BBC și ale altor companii media au fost blocate pentru că ar fi transmis, după cum consideră autoritățile de reglementare ruse, „informații greșite”, ceea ce înseamnă că nu au urmat linia guvernului, încălcând inclusiv, de pildă, interdicția de a numi acțiunile Moscovei în Ucraina o „invazie” sau un „război”.

Printre companiile internaționale importante care au anunțat de-a lungul ultimelor săptămâni că-și închid birourile se numără BBC, CNN, Bloomberg, CBS, ARD și ZDF care nu au mai transmis din Rusia. BBC și ARD și-au redeschis birourile de atunci. Pe 27 martie, agenția de presă rusă Interfax a declarat că Roskomnadzor a restricționat accesul la pagina de internet a tabloidului german Bild, în urma unei solicitări a procurorilor. Roskomnadzor a blocat și unele platforme de social media.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG