Linkuri accesibilitate

Trupele ucrainene continuă să avanseze, spune Zelenski


Herson. Militarii ruși patrulează orașul ocupat
Herson. Militarii ruși patrulează orașul ocupat

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că forțele armate ucrainene au continuat ofensiva împotriva forțelor rusești după ce au eliberat orașe din mai multe zone.

Zelenski nu a dat alte detalii în anunțul din discursul său video nocturn spunând doar că „ofensiva armatei noastre și a tuturor apărătorilor noștri a continuat” pe 3 octombrie. El a adăugat că „din ce în ce mai mulți ocupanți încearcă să scape, din ce în ce mai multe pierderi sunt suportate de armata inamică”.

Cu o zi mai devreme, Zelenski anunțase că forțele sale au preluat controlul total asupra orașului Liman din regiunea Donbas. De asemenea, la 3 octombrie au existat informații potrivit cărora trupele ucrainene recuceriseră orașe de-a lungul malului vestic al fluviului Nipru, în sudul Ucrainei.

Vladimir Saldo, liderul instalat de ruși în părțile ocupate din Herson, a declarat la televiziunea de stat rusă că se înregistrează străpungeri ale frontului.

Un înalt oficial militar american a declarat că atacurile forțelor ucrainene au forțat Rusia să se „ghemuiască în defensivă” în Herson.

Oficialii americani au declarat, de asemenea, că SUA vor livra în curând Ucrainei încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, cunoscute sub numele de HIMARS, care au fost creditate ca fiind cele care au ajutat armata țării să preia controlul pe câmpul de luptă.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG