Linkuri accesibilitate

Truss acceptă invitația de a vizita Ucraina după preluarea funcției de prim-ministru britanic


Liz Truss, noul prim-ministru britanic

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss, a acceptat o invitație de a vizita Ucraina și a reafirmat sprijinul „ferm” al Marii Britanii pentru această țară în războiul cu Rusia.

Truss a vorbit pe 6 septembrie cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-una dintre primele sale convorbiri cu un lider străin după ce a devenit prim-ministru. Prim-ministrul a reafirmat „sprijinul ferm al Regatului Unit pentru libertatea și democrația Ucrainei”, potrivit unei transcrieri a convorbirii trimise de biroul lui Truss.

Prim-ministrul a declarat că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu Zelenski și că este încântată să accepte o invitație de a vizita Ucraina în curând, se arată în comunicat. Zelenski a declarat pe Twitter că s-a „coordonat” cu Truss în timpul convorbirii telefonice pentru a exercita „presiuni suplimentare” asupra Rusiei.

De asemenea, el a mulțumit poporului britanic pentru ajutorul pentru apărare și ajutor economic, spunând că „este important că Marea Britanie este pregătită să îl consolideze în continuare”.

Președintele american Joe Biden a vorbit, de asemenea, cu Truss prin telefon. Biroul ei a declarat că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Biden „pentru a aborda provocările comune, în special problemele economice extreme declanșate de războiul lui Putin”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG