Linkuri accesibilitate

Ucraina a convenit cu Rusia nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor


La Mariupol, 17 martie 2022.

Ucraina spune că a convenit cu Rusia asupra a nouă coridoare umanitare pentru a permite evacuarea civililor blocați în mai multe orașe. Vicepremierul Irina Vereșciuk a declarat miercuri, 23 martie, că printre acestea există și un coridor de la Mariupol spre Zaporojie, deși începe doar de la periferia orașului asediat, nu din centrul acestuia, unde se spune că zeci de mii de oameni ar fi blocați. Ea a adăugat că au fost convenite și o serie de rute în regiunea Kiev.

În timp ce invazia rusă s-a împotmolit în marea parte a țării și a provocat pierderi grele de soldați și echipamente militare, trupele rusești continuă să bombardeze orașele ucrainene, inclusiv ținte civile, pe fondul condamnărilor din partea comunității internaționale și a cererilor de încetare imediată a focului.

În Mariupol, care înainte de război avea o populație de 400.000 și acum zace în ruine, mii de civili au murit și mulți alții caută o ieșire în siguranță din oraș.

În ultimele două săptămâni, Rusia a încercat să încercuiască Mariupolul, un oraș-port important de la Marea Azov, unde s-au dus cele mai aprige lupte de la începutul războiului.

Previous Next

XS
SM
MD
LG