Linkuri accesibilitate

Ucraina a evacuat 83 de persoane din Afganistan, inclusiv un jurnalist RFE/RL


Evacuați într-un avion de transport american, așteptând decolarea de pe aeroportul din Kabul, Afganistan, 19 august 2021.

Un avion militar ucrainean a evacuat duminică 83 de persoane din Kabul, între care activiști afgani, minori, dar și jurnaliști internaționali, inclusiv un jurnalist al postului nostru de radio RFE/RL.

Potrivit tweet-ului semnat de șeful diplomației ucrainiene, printre cei evacuați se află și jurnaliști de la postul nostru de radio, de la Wall Street Journal și de la USA Today.

Astăzi, un avion militar ucrainean a mai scos 83 de oameni din Kabul. 31 de ucraineni + străini: jurnaliști de la @RFERL, @WSJ, @USATODAY, activiști pentru drepturile omului, femei și copii afgani", a scris Dmitri Kuleba într-un tweet.

„Sunt în siguranță la Kiev. Nu ne abandonăm oamenii și îi ajutăm pe ceilalți. Continuăm să evacuăm”, a mai scris Kuleba.

Într-o declarație separată, biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că peste 100 de ucraineni au rămas încă în Afganistan.

Săptămâna trecută, Ucraina a ajutat la evacuarea regizoarei Sahraa Karimi, prima femeie care a condus organizația de film afgană administrată de stat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG