Linkuri accesibilitate

Ucraina acuză Rusia că vrea să atragă în război republica Belarus


Hotelul Ucraina de la Cernigău distrus de bombardamentele rusești (arhivă)
Hotelul Ucraina de la Cernigău distrus de bombardamentele rusești (arhivă)

Ucraina acuză Rusia vrea să atragă în război republica Belarus, după ce a raportat că mai multe rachete care au lovit o regiune de graniță au fost lansate de pe teritoriul acestei țări, relatează agenția France Presse.

20 de rachete trase de pe teritorul Belarusului și din aer au avut ca țintă satul Desna, în nordul regiunii Cernigău sâmbătă dimineața devreme, a spus într-o declarație pe Facebook comandamentul de nord al armatei ucrainene.

Potrivit serviciului de informații al Ucrainei, șase bombardiere rusești au tras 12 rachete de croazieră din orașul Petrikaw, în sudul Belarusului, după ce au decolat de la o bază aeriană rusească. Sursa citată a adăugat că forțele rusești au lovit ținte în regiunile nordice Kiev și Sumî.

Serviciul ucrainean de informații a afirmat pe Telegram că acțiunea a fost „legată direct de eforturile Kremlinului de a atrage Belarusul drept co-beligerant în războiul din Ucraina”.

Atacurile au avut loc în timp ce președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu omologul și aliatul său belarus Aleksandr Lukașenka sâmbătă la Sankt Petersburg. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov are programată o vizită în Belarus joi și vineri.

Regimul de la Minsk a oferit sprijin logistic Rusiei la începerea invaziei declanșată pe 24 februarie, în special în primele săptămâni ale războiului, deși oficial a rămas non-beligerant în această etapă a conflictului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG