Linkuri accesibilitate

Ucraina afirmă că au fost eliberați 32 dintre soldații săi


Ucraina afirmă că 32 dintre soldații săi au fost eliberați, iar corpul unui cetățean israelian care a luptat pentru Ucraina a fost returnat în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia.

Andri Iermak, șeful cancelariei prezidențiale ucrainene, a anunțat schimbul de prizonieri pe 11 octombrie pe rețelele de socializare. El a declarat că toți soldații eliberați au fost „în locuri unde se desfășurau lupte crâncene”, iar mulți dintre ei erau considerați dispăruți în misiune.

Soldații sunt supuși unui examen medical și urmează să se reunească cu rudele lor, a spus el. El nu a oferit detalii despre prizonierii ruși care au fost implicați în acest schimb.

Dmitro Failka, un israelian care, conform lui Iermak, spunea că merge de bunăvoie pe front pentru a lupta pentru Ucraina, a trăit în Ucraina în ultimii doi ani după ce și-a întâlnit „dragostea” - o ucraineancă cu care a avut copii. Failka a lucrat ca antrenor de fotbal pentru copii în Lvov înainte de a se oferi voluntar pentru serviciul militar.

Printre cei eliberați se numără și un soldat care a luptat alături de fratele său mai mare, soț și tată a două fete. Fratele mai mic a fost capturat în aceeași zi în care a asistat la moartea fratelui său, a declarat Iermak, referindu-se la „durerea și tristețea de nedescris”.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG