Linkuri accesibilitate

Ucraina ar putea finanța podul rutier peste Nistru


Președinta Maia Sandu primită la Kiev de omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, Kiev, 12 ianuarie 2021.
Președinta Maia Sandu primită la Kiev de omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, Kiev, 12 ianuarie 2021.

Construcția podului peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi ce va lega Kievul și Chișinăul, va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei, a declarat șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Jovkva, într-un interviu pentru tsn.ua, transmite IPN.

Ucraina își asumă, de asemenea, construirea unei părți a autostrăzii, de la Kiev direct la pod. Moldova, la rândul său, își va completa propria parte a acestei autostrăzi.

„Este un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Rămâne doar să-l realizăm. Partea ucraineană și cea moldovenească au primit instrucțiunile de rigoare”, a mai spus oficialul ucrainean.

Igor Jovkva a precizat că, în timpul vizitei președintei Republicii Moldova în Ucraina,pe 12 ianuarie 2021 a fost semnat un memorandum privind cooperarea în sectorul infrastructurii. „Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construcția unui pod peste Nistru, în regiunea Yampol-Cosăuți, și a autostrăzii corespunzătoare, ce va face legătura între Kiev și Chișinău”, a spus Igor Jovkva care a apreciat că drumul între cele două capitale va putea fi făcut cu mașina în aproximativ cinci ore.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG