Linkuri accesibilitate

Ucraina avertizează populația să nu revină deocamdată în zonele eliberate din regiunea Harkov


După eliberarea Iziumului de armata rusă

Un oficial ucrainean de rang înalt a îndemnat populația să nu se grăbească să se întoarcă în localitățile recent eliberate din regiunea Harkov, pentru a permite autorităților să restabilească măsurile de securitate, în condițiile în care bombardamentele continuă în zonă.

„Prima noastră sarcină este să restabilim autoritățile de stat și locale în așezările eliberate”, a declarat vicepremierul Irina Vereșciuk pe 17 septembrie într-o emisiune la televiziunea națională. Autoritățile „sunt pe cale să înceapă să lucreze în regiunea Harkov... dar bombardamentele continuă acolo. Situația s-a îmbunătățit, dar nu suficient pentru a ne întoarce”, a adăugat ea. „Solicitarea și recomandarea mea sunt de a aștepta. Nu vă grăbiți să vă întoarceți. Permiteți autorităților să facă totul pentru a se asigura că teritoriile sunt curățate, că energia electrică este restabilită și că [autoritatea] ucraineană este pe deplin funcțională.”

Într-o contraofensivă masivă, armata ucraineană a împins forțele rusești afară din sute de orașe și localități din nord-estul țării, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că stabilizarea comunităților eliberate este în curs de desfășurare.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG