Linkuri accesibilitate

Ucraina cere garanții pentru reluarea exporturilor de cereale prin Marea Neagră


Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că exporturile de cereale prin porturile de la Marea Neagră nu se vor relua fără garanții de securitate pentru proprietarii de nave, proprietarii de mărfuri și Ucraina ca națiune independentă.

Oficiali militari din Rusia și Ucraina au purtat miercuri primele discuții față în față, mediate de Turcia și Națiunle Unite. Ei s-au întâlnit la Istanbul pentru a discuta despre un plan ONU de a crea rute sigure pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, pentru că toate rutele alternative se dovedesc în acest moment insuficiente

Într-o declarație cu Associated Press înaintea discuțiilor, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a spus că orice acord trebuie să se asigure că Rusia „va respecta aceste coridoare” și nu va încerca să profite de aranjament, pentru a ataca totuși porturile.

De asemenea, Kuleba a declarat marți pentru AP că armata ucraineană „se pregătește să elibereze” toate orașele ocupate de forțele ruse în lungul coastei Mării Negre.

Forțele ucrainene și-au intensificat deja activitatea în regiunea de sud, în timp ce Rusia se concentrează asupra estului Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG