Linkuri accesibilitate

Ucraina confiscă bunuri de peste 25 de milioane de dolari aparținând unui general-colonel rus


Genera rus Valeri Kapașin
Genera rus Valeri Kapașin

Serviciul de Securitate al Ucrainei a confiscat în regiunea Poltava proprietatea generalului și oficialului rus Valeri Kapașin în valoare totală de peste un miliard de grivne (peste 25 de milioane de dolari).

Valeri Kapașin este general-colonel rus, șeful Direcției federale pentru depozitarea în siguranță și distrugerea armelor chimice din cadrul Ministerului Industriei și Comerțului al Rusiei. Este originar din regiunea Poltava din Ucraina. Proprietățile în cauză erau pe numele fiicei și al ginerelui său, care ar fi emigrat în Rusia în ajunul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei și au primit cetățenia rusă.

Potrivit SBU, ar fi vorba de peste 20 de unități comerciale, inclusiv restaurante și hoteluri, precum și de birouri și centre comerciale și de divertisment, 17 terenuri și imobile rezidențiale cu o suprafață totală de peste trei mii de metri pătrați.

„În timpul percheziției, oamenii legii au găsit o uniformă militară a armatei ruse, simboluri sovietice, literatură de propagandă și premii de la Kremlin”, se arată în raport. Kapașin a primit mai multe ordine, decorații și medalii sovietice și rusești, inclusiv gradele III și IV „Pentru Serviciile Patriei”.

Generalul este cercetat în temeiul articolelor referitoare la interacțiunea cu statul agresor, pe care Ucraina îl consideră Rusia, și despre finanțarea terorismului - acest articol este legat de proiectele de afaceri ale lui Kapașin în zonele din Donbass ocupate de trupele ruse.

XS
SM
MD
LG