Linkuri accesibilitate

Ucraina, dezamăgită de decizia Canadei de a returna Germaniei turbina Nord Stream 1 reparată


O turbină de gaz în fabrica Siemens din Berlin, 2 martie 2017
O turbină de gaz în fabrica Siemens din Berlin, 2 martie 2017

Ministerul ucrainean de Externe este „profund dezamăgit” de decizia guvernului canadian de a returna în Germania o turbină reparată a gazoductului Nord Stream 1, după ce a finalizat lucrările de întreținere a echipamentului.

Decizia stabilește un „precedent periculos” și va „întări sentimentul de impunitate al Moscovei”, a afirmat ministerul pe 10 iulie într-o declarație care avertizează, în continuare, că transferul turbinei va permite Rusiei să continue să folosească energia ca armă de război și face apel la guvernul canadian să revină asupra deciziei sale.

Canada a anunțat decizia pe 9 iulie, afirmând în același timp că va extinde sancțiunile împotriva sectorului energetic al Rusiei pentru a include producția industrială.

Luna trecută, compania rusă Gazprom a redus luna trecută capacitatea gazoductului Nord Stream 1 la 40% din nivelurile normale, indicând întârzierea returnării echipamentelor aflate în service în Canada de către compania germană Siemens Energy. Siemens a declarat la 10 iulie că decizia Canadei a fost un "prim pas necesar și important" pentru livrarea turbinei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG