Linkuri accesibilitate

Ucraina: politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu


Viktor Medvedciuk, în ședința tribunalului din Kiev, 13 mai 2021

În Ucraina, politicianul pro-rus, deputatul Viktor Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu. Un tribunal de la Kiev a decis aplicarea măsurii de arest până pe 9 iulie, deși Procuratura Generală a cerut o cauțiune de aproape 9 milioane de euro.

Medvedciuk și un alt parlamentar pro-rus sunt cercetați pentru înaltă trădare și tentativă de exploatare ilegală a resurselor naturale în Crimeea anexată de Rusia. Zilele trecute, Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a percheziționat locuința și oficiul de la Kiev, iar în februarie Consiliul pentru Securitate Națională l-a sancționat pe Medvedciuk și pe soția sa, înghețându-le activele pe trei ani și interzicându-le să facă afaceri în țară.

Medvedciuk, care are relații personale apropiate cu liderul rus Vladimir Putin, a respins acuzațiile, spunând că ancheta este motivată politic.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că dosarul penal împotriva lui Medvedciuk este o chestiune internă a Ucrainei, dar că Moscova vrea să se asigure că „în spatele acestei persecuții nu se află dorința de a se debarasa de concurenții politici”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG