Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean încearcă să accelereze vaccinarea anti-Covid cu recompense financiare


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski la COP26, la Glasgow, Scoția, 1 noiembrie 2021.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski la COP26, la Glasgow, Scoția, 1 noiembrie 2021.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat luni acordarea unei recompense financiare ucrainenilor care se vaccinează anti-COVID-19 pentru a-i încuraja astfel să se imunizeze. Rata de vaccinare cu schema completă este de aproximativ 20% în acest moment.

Chișinău: vaccinare contra unui voucher de 500 de lei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:45 0:00


"Fiecare persoană care a primit două doze va putea primi 1.000 de grivne", adică aproximativ 35 de euro, a anunțat Zelenski. Este o sumă importantă, în una din cele mai sărace ţări din Europa, în contextul în care mai puţin de o treime din ucraineni s-au vaccinat cu schema completă.


Persoanele vaccinate pot cheltui banii pentru un abonament la o sală de sport, pentru a merge la cinema, la teatru, la muzeu sau pentru a plăti o călătorie internă cu trenul sau cu avionul.

„Este un sprijin pentru industriile cel mai grav afectate" de măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei, a spus Zelenski.

Statul plănuieşte să finanțeze cu aproximativ 200 de milioane de euro în următoarele luni acest program care va fi lansat pe 19 decembrie.

Cu 442 de decese înregistrate în 24 de ore, Ucraina a fost luni a doua ţară din lume cu cele mai multe noi decese zilnice, după Rusia (1.211).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG