Linkuri accesibilitate

Ucraina raportează victime după ultimele atacuri rusești


Militari ucraineni din cadrul Brigăzii de Asalt Montană participă la exerciții cu tancuri în regiunea Zaporijia, Ucraina, 11 ianuarie 2024.
Militari ucraineni din cadrul Brigăzii de Asalt Montană participă la exerciții cu tancuri în regiunea Zaporijia, Ucraina, 11 ianuarie 2024.

În ultimele 24 de ore, au avut loc 98 de ciocniri între trupele ucrainene și forțele rusești invadatoare, a declarat armata ucraineană la începutul zilei de 27 ianuarie, adăugând că Rusia a efectuat, de asemenea, multiple raiduri aeriene, provocând victime printre civili.

„Sunt morți și răniți în rândul populației civile”, a declarat Statul Major al armatei ucrainene în actualizarea sa zilnică, fără a oferi mai multe detalii despre victime.

Potrivit Statului Major, forțele rusești au lansat opt raiduri cu rachete și patru lovituri aeriene și au efectuat 78 de atacuri cu sisteme de rachete-salvă asupra pozițiilor ucrainene și a zonelor civile.

În aceste atacuri au fost folosite drone Shahed de fabricație iraniană și rachete balistice Iskander, au precizat militarii ucraineni.

Câteva „clădiri rezidențiale, școli, grădinițe și un centru comercial au fost distruse sau avariate” după ultimele lovituri rusești, se arată în comunicat.

„Peste 120 de localități au fost supuse tirurilor de artilerie în regiunile Cernihiv, Sumî, Kharkiv, Luhansk, Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Herson și Mykolaiv”, potrivit actualizării zilnice.

Statul Major al armatei ucrainene a mai raportat că apărătorii ucraineni au respins zeci de atacuri rusești în opt direcții, inclusiv Avdiivka, Bahmut, Maryinka și Kupiansk în estul regiunii Donețk.

La Kiev, președintele Volodimir Zelenski a anunțat crearea a încă unui organism care ar ajuta întreprinderile din țara devastată de război.

Vorbind în discursul său video de la sfârșitul zilei de 26 ianuarie, Zelenski a declarat că „Platforma economică a întregii Ucraine” va ajuta întreprinderile să depășească provocările reprezentate de invazia Rusiei, care durează de aproape doi ani.

La 23 ianuarie, Zelenski a anunțat formarea unui Consiliu pentru sprijinirea antreprenoriatului, despre care a spus că ar urma să consolideze economia țării și să clarifice problemele legate de agențiile de aplicare a legii. Decretele de creare a ambelor organisme au fost publicate pe 26 ianuarie.

XS
SM
MD
LG