Linkuri accesibilitate

Ucraina ripostează după ce Viktor Orban a criticat sancțiunile UE


Prim-ministrul ungar Viktor Orban
Prim-ministrul ungar Viktor Orban

Ucraina a lăudat eficiența sancțiunilor internaționale în urma invaziei neprovocate a Rusiei, după ce liderul Ungariei a criticat Europa pentru că „și-a tras un glonț în plămâni" cu pedepse financiare și economice necugetate de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

„Nu sancțiunile sunt cele care ucid economia europeană, ci războiul hibrid al Rusiei", a declarat Ministerul ucrainean de Externe la 15 iulie.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat într-un interviu că, dacă sancțiunile nu sunt anulate, acestea riscă să ucidă economia europeană. „Inițial am crezut că ne-am împușcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și gâfâie după aer”, le-a spus Orban jurnaliștilor de la radioul ungar. Orban a adăugat că „politica de sancțiuni s-a bazat pe ipoteze greșite și trebuie schimbată”.

În ultimii ani, Orban a extins legăturile cu Moscova, în timp ce a provocat în mod sfidător Bruxelles-ul și a ripostat puternic la negocierile privind întreruperea gazelor ruseșt în UE.

Ministerul ucrainean de Externe a citat pierderile de vieți omenești și distrugerile provocate de atacul neprovocat al Rusiei și a declarat că „sancțiunile ajută la tragerea la răspundere a statului agresor pentru crimele sale, precum și la slăbirea capacității acestuia de a continua să poarte război".

XS
SM
MD
LG