Linkuri accesibilitate

Ucrainenii s-au adunat pentru a-l omagia pe activistul Maidanului ucis în luptă


Ucrainenii își iau rămas bun de la Roman Ratușni. Kiev, 18 iunie 2022

Sute de persoane s-au adunat la 18 iunie în două locuri din centrul Kievului pentru a deplânge moartea lui Roman Ratușni, activist care a devenit o figură cunoscută în revoluția pro-occidentală din Ucraina din 2014.

Ceremoniile au avut loc la mănăstirea Sfântul Mihail și în Piața Independenței din Kiev (Maidan Nezalejnosti), unde a luat cuvântul primarul Vitali Kliciko. La ambele evenimente, persoanele îndurerate au depus flori și au ținut bannere cu Ratișni. S-a scandat: „Eroii nu mor niciodată!”.

Ucraineanul în vârstă de 24 de ani a fost ucis pe 9 iunie în bătălia împotriva trupelor rusești pentru orașul Izium din estul țării, la aproximativ 115 kilometri nord-vest de Severodonețk. Ratușni s-a alăturat forțelor armate ucrainene din 24 februarie, prima zi a invadării Ucrainei de către Rusia.

Activistul participase la mitingurile antiguvernamentale Euromaidan din 2014, care l-au răsturnat pe președintele ucrainean Viktor Ianukovici, favorabil Rusiei, și au contribuit la apropierea țării de Occident.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG