Linkuri accesibilitate

UE înaintează un pachet de propuneri pentru redeschiderea granițelor și relansarea turismului


Comisia Europeană a prezentat miercuri un pachet de orientări și recomandări pentru a ajuta statele membre să elimine treptat restricțiile de călătorie și pentru a permite întreprinderilor din domeniul turismului să își redeschidă porțile, respectând în același timp măsurile sanitare.

De îndată ce situația pe planul sănătății o permite, oamenii ar trebui să se poată întâlni cu prietenii și cu familia, în propria țară sau în alte părți din UE, știind că s-au luat toate măsurile de siguranță și de precauție necesare, transmite Comisia Europeană. Este evidențiată importanța ca fiecare guvern, când ridică anumite restricții de circulație, să le aplice fără discriminare propriilor cetățeni și tuturor celor din Uniunea Europeană.

Pachetul urmărește, de asemenea, să ajute sectorul turismului din UE să se redreseze în urma pandemiei, sprijinind întreprinderile și asigurând faptul că Europa continuă să fie destinația de top a vizitatorilor europeni și străini. Comisia a respins însă cererea liniilor aeriene, aflate acum într-o situație financiară precară, de a face obligatorie acceptarea de vouchere de călătorie.

XS
SM
MD
LG