Linkuri accesibilitate

UE avertizează Rusia: vor fi consecințe


Ţările Uniunii Europene discută despre o acţiune comună ca răspuns la cele mai recente evoluţii în războiul declanşat de Rusia contra Ucrainei, a anunţat miercuri Comisia Europeană, care a avertizat Moscova că vor exista „consecinţe”, transmite Reuters.

„Statele membre ale UE au avut deja o întâlnire de coordonare unde s-au desfăşurat discuţii în termenii unui răspuns al UE la continuarea războiului de agresiune împotriva Ucrainei. Acest lucru include toate aspectele agresiunii, infracţiunile care au fost comise, referendumurile, descoperirea de gropi comune'', a declarat Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Mobilizare parțială | Ce a spus Putin

  • Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie 2022, că unii rezerviști vor fi chemați să lupte în Ucraina;
  • Rusia are 25 de milioane de rezerviști - acum vor fi mobilizați 300 000, cu experiență de luptă;
  • Putin a spus că este o măsură necesară pentru a apăra integritatea teritorială și pentru a proteja oamenii din teritoriile ucrainene, ocupate de forțele ruse;
  • Putin a acuzat Occidentul că practică „șantajul nuclear” împotriva Rusiei;
  • Putin a avertizat că „nu este o cacealma” și că Rusia are „o mulțime de arme, cu care să răspundă”.

Peter Stano a precizat că în acest stadiu nu există anunţuri de făcut cu privire la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG