Linkuri accesibilitate

UE este pregătită să combată valul de migranţi dinspre Belarus către Lituania


Militari lituanieni construiesc un gard de sârmă la granița cu Belarus

Uniunea Europeană este pregătită să furnizeze fonduri suplimentare şi ofiţeri ai poliţiei de frontieră pentru a combate valul masiv de migranţi dinspre Belarus către Lituania, indică un proiect de declaraţie care va fi dezbătut la reuniunea miniştrilor de interne europeni, prevăzută pentru miercuri, 18 august.

Miniștrii europeni ar urma să condamne Belarusul pentru comiterea unei agresiuni inacceptabile prin trimiterea de migranţi la frontiera cu Lituania, arată documentul de lucru menţionat, care poate suferi modificări.

În ultimele săptămâni, un număr extrem de mare de migranţi au ajuns în Lituania, Letonia şi Polonia, ţări membre UE.

Confruntată cu un val de migranţi în ceea ce consideră a fi un „război hibrid” dus de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenka, Lituania a anunţat că migranţii care încearcă să pătrundă în ţară vor fi respinşi, după ce de la începutul anului peste 4.000 de migranţi i-au trecut graniţa venind dinspre Belarus.

La o conferință de presa astăzi la Berlin - împreună cu șefa cabinetului eston Kaja Kallas - cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a vorbit despre „agresiunea hibridă, în care oamenii sunt folosiți ca arme”, și a condamnat cu tărie practicile Minskului, menite, în opinia ei, de a destabiliza Uniunea Europeană.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG