Linkuri accesibilitate

Comisia europeană nu suspendă banii pentru planul de redresare post-Covid al Ungariei


Vicepreședinta Comisiei Europene pentru Valori și Transparență, Vera Jourova (foto arhivă).
Vicepreședinta Comisiei Europene pentru Valori și Transparență, Vera Jourova (foto arhivă).

Vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei. „(...)nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, a spus Jourova. Știrea despre posibila sistare a examinării planului ungar de redresare fusese lansată miercuri dimineață, pe Twitter, de președinele grupului parlamentar Renew, Dacian Ciooș, fost premier al României.

Disputa se concentrează aspra suspendării sau amânării unei decizii privind deblocarea celor 7 (șapte) miliarde de euro care i-ar fi revenit Ungariei (7,2 miliarde, mai precis) în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru ieșirea din criza produsă de Covid-19. Din motive că Budapesta nu a pus la punct un sistem eficient de control al modului cum sunt utilizate fondurile europene suplimentare.

Ar fi prima oară că se aplică această regulă a condiționării, prin suspendarea fondurilor destinate Ungariei, până când nu se vor lămuri condițiile folosirii lor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG