Linkuri accesibilitate

UE reamintește R. Moldova că trebuie să organizeze alegeri „transparente și incluzive”


Uniunea Europeană va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile în perioada de până la cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova, precum și în timpul acestuia. Totodată, reamintește că „respectarea dreptului tuturor alegătorilor de a-și exprima voința în alegeri credibile, incluzive și transparente este un principiu democratic fundamental care se află, și el, la baza Acordului de Asociere UE - Republica Moldova.”

În comunicatul de publicității luni, 2 noiembrie, de purtătorul de cuvânt al șefului diplomației europene, Josep Borrell , Bruxelles-ul recomandă autorităților de la Chișinău să evite practicile care nu corespund angajamentelor OSCE și altor obligații și standarde internaționale privind alegerile democratice. De asemenea UE se așteaptă ca autoritățile Republicii Moldova să continue să faciliteze munca nestingherită a observatorilor electorali internaționali și naționali.

Totodată, ia act de observațiile misiunii OSCE privind nereguli semnalate în timpul scrutinul din 1 noiembrie, inclusiv transportul organizat al alegătorilor la centre de votare sau alegațiile privind mituirea alegătorilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG