Linkuri accesibilitate

UEFA: Belarusul va participa la tragerea la sorți pentru Campionatul European de fotbal din 2024


Echipa de fotbal a Belarusului înaintea meciului cu Azerbaidjanul în cadrul UEFA Nations League, 6 iunie 2022
Echipa de fotbal a Belarusului înaintea meciului cu Azerbaidjanul în cadrul UEFA Nations League, 6 iunie 2022

UEFA, organizația care administrează și controlează fotbalul european, a decis să lase Belarusul să participe la tragerea la sorți a calificărilor pentru Campionatul European din 2024, luna viitoare, în ciuda unei solicitări din partea Germaniei, gazda turneului, de a elimina echipa din cauza susținerii sale pentru Rusia.

UEFA a confirmat la 20 septembrie că Belarus va participa la tragerea la sorți a celor 53 de națiuni, programată să aibă loc pe 9 octombrie la Frankfurt.

Săptămâna trecută, ministrul german de interne, Nancy Faeser, a trimis o scrisoare președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, în care a afirmat că „în calitate de susținător major al conducerii ruse”, Belarus ar trebui exclus „din toate meciurile și turneele internaționale de fotbal”. UEFA a declarat că i-a răspuns lui Faeser într-o scrisoare confidențială.

În luna mai, UEFA a interzis Belarusului să găzduiască meciuri și a spus că fanilor nu li se va permite accesul la meciurile sale de acasă, care trebuie să se joace pe un teritoriu neutru. Când a impus aceste sancțiuni, UEFA declara că invazia rusă în Ucraina „a fost facilitată de accesul oferit de pe teritoriul vecin al Belarusului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG