Linkuri accesibilitate

UEFA nu va permite iluminarea stadionului din München în culorile curcubeulului, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT


FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-HOFFENHEIM

UEFA, organizatoarea campionatului european de fotbal EURO 2020, nu va permite ca miercuri, la München, stadionul să fie iluminat în culorile curcubeului, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT din Ungaria. Era intenția anunțată a primarului social-democrat al orașului pentru meciul Germania – Ungaria, după ce recent, parlamentul de la Budapesta a adoptat o lege care interzice așa-numita propaganda homosexuală în şcoli şi în rândul minorilor, act normativ criticat de ONG-uri şi de partide ungare progresiste din opoziţie. Dar și ca reacție la simbolurile și bannerele anti-gay și rasiste afișate de suporterii unguri la cele două meciuri jucate de echipa lor națională până acum la Budapesta, cu Portugalia și Franța.

Un purtător de cuvânt al Federației Germane de Fotbal a declarat pentru cotidianul „Bild” că UEFA insistă ca stadioanele unde se joacă meciurile EURO 2020 să fie „într-un design uniform”, bazat pe culorile UEFA și ale echipelor naționale care joacă.

Stadionul de la München va fi iluminat în culorile curcubeulului, simbolul comunității LGBT, pe 28 iunie – Christopher Street Day – când însă nu se joacă nici un meci.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG