Linkuri accesibilitate

Ultimatum: socialiștii îi cer premierului Maia Sandu să retragă asumarea responsabilității pentru modificarea legii procuraturii


Fracțiunea parlamentară a Socialiștilor i-a cerut premierului Maia Sandu să-și retragă asumarea responsabilității pentru inițiativa de modificarea a legii procuraturii până la ora 15.00 când începe ședința în plen a Parlamentului și să aducă acest proiect de lege în dezbaterea normală a legislativului. Este vorba despre modificarea adoptată pe 6 noiembrie, prin care premierului îi revine prerogativa de a preselecta candidații la funcția de procuror general. Înainte, ministra justiție Olesea Stamate anunțate anularea preselecției făcută de comisia de experți, coordonată de Ministerul Justiției.

La o scurtă conferință de presă vineri, după întâlnirea cu premierul și membri fracțiunii Blocului ACUM, parteneri de coaliție, deputatul Vasile Bolea a reafirmat că socialiștii vor să continue actuala majoritate din Parlament și coaliția de guvernare dar nu pot accepta ca premierul „să-i ignore”, asumându-și răspunderea pe o lege, fără consultarea partenerilor de coaliție.

Socialiștii au susținut că premierul nu avea nici un motiv să recurgă la această măsură drastică pentru că ei au susținut mereu guvernul, în baza acordului de cooperare semnat cu PAS și PPDA. Un acord pe care Maia Sandu l-ar fi „sfidat grav”.

Înainte de ședința în plen, în fața Parlamentului este anunțat un miting în sprijinul actualului guvern condus de Maia Sandu.

XS
SM
MD
LG