Linkuri accesibilitate

Un „agent de integritate” din Poliția rusă a fost condamnat la cinci ani de închisoare


Fostul polițist Vladimir Voronțov în boxa acuzaților

Un fost ofițer de poliție rus care a creat un grup pe rețelele de socializare pentru a raporta problemele cauzate de polițiști a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru acuzații pe care le-a numit „inventate”.

Un tribunal din Moscova l-a condamnat pe Vladimir Voronțov pe 2 august, după ce l-a găsit vinovat de extorcare, insultarea unei autorități și pornografie. Anchetatorii au declarat că Voronțov a șantajat un oficial de poliție și o femeie în 2017, în două cazuri separate, cerându-le sume importante de bani pentru a nu le publica fotografiile private, pe care a sfârșit prin a le publica.

Voronțov, care a fost arestat în mai 2020, a respins toate acuzațiile care i se aduc, numindu-le represalii din partea autorităților pentru activitățile sale. Grupul online al lui Voronțov, „Ombudsmanul Poliției”, creat pe rețeaua de socializare VKontakte, are aproape 400 000 de abonați. Grupul se ocupă de probleme legate de drepturile ofițerilor de poliție și de cele ale victimelor brutalității poliției.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG