Linkuri accesibilitate

Un atac cu dronă închide aeroportul Vnukovo din Moscova


Echipajele de urgență în fața unei clădiri de birouri avariate din Moscova, în urma unui atac de dronă din 30 iulie.
Echipajele de urgență în fața unei clădiri de birouri avariate din Moscova, în urma unui atac de dronă din 30 iulie.

Rusia a închis un aeroport aglomerat din Moscova în urma unui atac peste noapte cu drone, în timp ce contraofensiva Ucrainei continuă să facă progrese în părțile de sud și de est ale țării.

Ministrul adjunct al apărării ucrainean, Hanna Maliar, a scris pe Telegram pe 30 iulie că forțele Kievului „înaintează încet, dar sigur” în direcția Berdiansk și Melitopol în regiunea de sud Zaporojie. „Luptele continuă în toate direcțiile ofensivei”, a scris Maliar.

Autoritățile din Moscova au închis temporar aeroportul Vnukovo al capitalei, după atacul cu drone din noaptea trecută care a rănit o persoană și a deteriorat două clădiri de birouri.

Agenția rusă RIA Novosti, controlată de stat, a publicat fotografii care arată deteriorarea unui turn de birouri din prestigiosul complex de afaceri Moskva-Citi.

Ministerul Apărării informează că o dronă a fost doborâtă deasupra capitalei, în timp ce alte două s-au prăbușit înainte de a-și atinge obiectivele pe care păreau să le vizeze. Afirmațiile nu au putut fi verificate din surse independente, iar Kievul nu a comentat deocamdată informațiile.

Este a patra oară în această lună când Moscova este vizată de atacuri cu drone.

Armata ucraineană a declarat pe 30 iulie că podul Chonar, care leagă Crimeea de zona ocupată a regiunii Herson, a fost avariat într-un atac din ziua precedentă. Autoritățile de ocupație ruse din Herson au raportat, de asemenea, atacuri cu rachete ucrainene care vizează liniile de alimentare feroviare din regiune, susținând că atacurile au fost respinse. Ministerul rus al Apărării a mai spus că 25 de drone ar fi atacat ținte nespecificate în Crimeea, adăugând că toate au fost distruse sau dezactivate.

Crimeea, ocupată de Rusia din 2014, este baza flotei ruse de la Marea Neagră și o legătură vitală de aprovizionare între Rusia și părțile ocupate de ruși din sudul Ucrainei.

Statul Major al Ucrainei a raportat 36 de confruntări armate în perioada 29-30 iulie.

XS
SM
MD
LG