Linkuri accesibilitate

Un atac ucrainean pare să fi întrerupt legătura feroviară între Crimeea și Herson


Podul Antonivski, care leagă Hersonul ocupat de ruși, de malul stâng al Niprului, 20 iulie 2022
Podul Antonivski, care leagă Hersonul ocupat de ruși, de malul stâng al Niprului, 20 iulie 2022

Un atac ucrainean asupra unui tren de muniții rusesc a avariat cel mai probabil legătura feroviară dintre regiunea Herson, ocupată de Moscova, și Crimeea anexată, au declarat serviciile secrete britanice la 3 august.

Ministerul britanic al Apărării susține în buletinul său zilnic de informații că, deși daunele aduse de ucraineni căii ferate vor fi probabil reparate în curând, legătura va fi în continuare o problemă pentru forțele rusești și pentru traseele de aprovizionare care duc din Crimeea în Herson. Rusia se confruntă cu probleme în ceea ce privește realimentarea forțelor sale din Herson, ca urmare a pagubelor provocate de Ucraina la podul Antonivski de peste fluviul Nipru, despre care serviciile de informații britanice au spus că este acum înlocuit cu feriboturi pentru deplasarea trupelor și realimentarea logistică.

Civilii care se refugiază din calea luptelor vor exercita o presiune crescută asupra rutelor de transport care ies din Hersonul ocupat de Rusia, au sugerat serviciile de informații britanice, ceea ce va determina Moscova să impună restricții de circulație.

Armata ucraineană a raportat la începutul zilei de 3 august că a continuat să vizeze regiunea Herson, atacând mai multe poziții rusești din zonă în timpul nopții și provocând victime și pagube materiale inamicului.

XS
SM
MD
LG