Linkuri accesibilitate

Un atentat cu bombă într-o moschee din Kabul a omorât zeci de persoane


Atentatul a avut loc în toiul celebrării Eidului, de Ramadan

Liderul moscheii Khalifa Sahib din Kabul, capitala Afganistanului, care a fost ținta unui atentat cu bombă pe 29 aprilie, a declarat că în atac au murit peste 50 de persoane.

Potrivit unui purtător de cuvânt al forțelor de poliție guvernamentale conduse de talibani, numărul oficial al victimelor este de 10 morți și peste 30 de răniți. Lucrătorii din domeniul sănătății au declarat că spitalele au primit până la 65 de morți și peste 75 de răniți.

Imamul moscheii, Sayed Fazil Agha, a declarat astăzi că explozia de la moscheea sunnită din districtul Darul Aman a avut loc după ce o persoană despre care se crede că ar fi un terorist-kamikaze s-a alăturat ceremoniei, după rugăciunea de vineri. Moscheea, o fostă mănăstire sufi, organizează slujbe în ultima vineri a lunii sfinte musulmane a Ramadanului, în timp ce credincioșii se pregătesc să sărbătorească Eid.

Mette Knudsen, reprezentantul special adjunct al secretarului general al ONU pentru Afganistan, a declarat că este consternată de atac. „Nu există cuvinte suficient de puternice pentru a condamna acest act josnic", a scris Knudsen pe Twitter.

Trimisul special al SUA pentru femei, fete și drepturile omului în Afganistan, Rina Amiri, a scris pe Twitter că este „profund întristată să audă de un nou atac asupra unei moschei din Kabul în timpul lunii sacre a Ramadanului".

O explozie similară, în urmă cu o săptămână, la o mănăstire sufi din districtul Imam Sahib din Kunduz, a ucis cel puțin 30 de persoane și a rănit alte zeci.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG