Linkuri accesibilitate

Un bombardament rusesc ar fi ucis 13 civili la 20 de kilometri de centrala Zaporojie


Fotografie difuzată de Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, realizat pe 8 august 2022, arată un liceu din regiunea Dnipropetrovsk, distrus de bombardamentele rusești

Valentin Reznicenko, guvernatorul regiunii centrale ucrainene Dnipropetrovsk, spune că 13 civili au fost uciși de bombardamentele rusești în cursul nopții la Nikopol și Marhaneț, iar alte 11 persoane au fost rănite, dintre care cinci grav.

Reznicenko a descris scena atacurilor, lângă lacul de acumulare Kahovka de pe râul Nipru, în sudul și centrul Ucrainei, pe Telegram în dimineața de 10 august. „Am avut o noapte teribilă... Avem 11 morți... Toți oameni pașnici care aveau planuri de viață astăzi", a scris Reznicenko. Ulterior, el a revizuit bilanțul morților la 13.

Zonele care ar fi fost lovite se află la aproximativ 20 de kilometri distanță și pe partea opusă a Niprului față de centrala nucleară Zaporojie, capturată la începutul invaziei de cinci luni și bombardată de mai multe ori în ultima săptămână, stârnind îngrijorarea internațională.

Marhaneț a fost cel mai grav afectat, a declarat guvernatorul, 20 de clădiri cu mai multe etaje fiind avariate, inclusiv școli, un cămin și un centru cultural.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut pe 8 august ca inspectorii internaționali să aibă acces la uzina Zaporojie, după ce Ucraina și Rusia au făcut schimb de acuzații cu privire la bombardarea recentă a instalației.„Orice atac la o centrală nucleară este un lucru sinucigaș”, a declarat Guterres.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG