Linkuri accesibilitate

Un cutremur cu magnitudinea de 8,2 lovit  a provocat avertismente de tsunami în regiunea Pacificului


Imagine generică

Un cutremur cu magnitudinea de 8,2 a lovit largul coastei peninsulei din Alaska a provocat avertismente de tsunami în regiunea Pacificului.

Studiul geologic al SUA (USGS) a anunțat astăzi că cutremurul a avut loc la o adâncime de 35 de kilometri și a lovit aproximativ 91 km est-sud-est de Perryville, Alaska, la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

A fost urmată de șapte replici, două dintre ele peste magnitudinea 6,0, potrivit USGS. În Alaska, Centrul Național de Avertizare Tsunami (NTWC) a emis avertismente pentru părțile sudice ale statului, peninsulei și zonele de coastă ale Pacificului. De asemenea, a emis un ceas de tsunami pentru statul Hawaii.

Centrul de avertizare asupra tsunami-urilor din Pacific (PTWC) a anunțat că urmărește posibilitatea unei amenințări de tsunami în Hawaii și în teritoriul Guam din Pacific.

Agenția Meteorologică a Japoniei investighează dacă există posibilitatea ca un tsunami să lovească Japonia, care găzduiește în prezent Jocurile Olimpice, a declarat radiodifuzorul public NHK.

Autoritățile din Noua Zeelandă au declarat, de asemenea, că evaluează orice pericol potențial pentru regiunile sale de coastă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG