Linkuri accesibilitate

Un deținut pe viață ar fi pornit incendiul de la Psihiatrie


Spitalul Clinic de Psihiatrie din or. Codru
Spitalul Clinic de Psihiatrie din or. Codru

Incendiul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie ar fi fost provocat de un bărbat condamnat la detenție pe viață, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Acesta ar fi convins și alți pacienți din aceeași secție și împreună ar fi dat foc la mai multe saltele și ar fi deteriorat camere video.

În secție erau internate, pentru supraveghere riguroasă, persoane care au comis infracțiuni grave. După ce ar fi incendiat bunurile, bărbatul ar fi amenințat că îi ia ostatici și că îi va omorî. Polițiștii au încercat să discute cu el, dar fără succes, de aceea au apelat la brigada cu destinație specială „Fulger”, care a evacuat persoanele din secție și le-a separat de presupusul instigator.

Incendiul a izbucnit joi, 27 octombrie, în jurul orei 04:00, la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. Potrivit poliției, 62 de pacienți s-ar fi baricadat la etajul doi și ar fi dat foc la saltele și mobilier. Contactat de Radio Europa Liberă, directorul instituției, Victor Furtună, a refuzat să ofere detalii, pentru a nu prejudicia mersul anchetei.

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, s-a sesizat din oficiu și a anunțat că va efectua verificări. Ombudsmanul a creat o comisie de monitorizare, formată din angajații Oficiului Avocatului Poporului, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii și reprezentanți ai ONG-urilor de profil.

Cazul este investigat de Poliție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG