Linkuri accesibilitate

Un european din zece stabilit în Marea Britanie se gândește să plece din această țară după 30 iunie


Imagine generică din Londra

Un european din zece stabilit în Marea Britanie are în vedere să plece din această țară după 30 iunie, termenul-limită pentru aprobarea cererilor de a rămâne legal în această țară după Brexit, potrivit unui sondaj citat de cotidianul The Guardian.

Motivele obișnuite menționate în cercetare au inclus lipsa de încredere în guvern și sentimentul că Marea Britanie este un loc mai puțin primitor ca urmare a Brexitului, 30% dintre respondenți spunând că au îngrijorări că drepturile lor nu vor fi respectate de către organismele publice.

Studiul a fost efectuat de Autoritatea Independentă de Monitorizare a Acordurilor pentru Drepturile Cetățenilor (IMA), un nou organism înființat în temeiul acordului de retragere al Marii Britanii din UE. Potrivit sursei citate, cei care spun cu mare probabilitate că vor pleca sunt germani, spanioli sau francezi, bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 74 de ani, care locuiesc în nord-estul sau sud-estul Angliei și sunt plătiți cu mai mult de 50.000 de lire sterline pe an. Cei mai susceptibili de a rămâne sunt norvegieni, lituanieni sau portughezi, sunt femei și cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care locuiesc în Țara Galilor și sunt plătiți cu ai puțin de 30.000 de lire sterline pe an, arata studiul citat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG