Linkuri accesibilitate

Un extremist a fost condamnat pe viață pentru că a împușcat un politician pro-imigrație


Afiș AfD xenofob și anti-imigranți în Berlin
Afiș AfD xenofob și anti-imigranți în Berlin

Un tribunal german l-a condamnat pe un simpatizant de extremă dreaptă la închisoare pe viață pentru asasinarea în 2019 a politicianului pro imigratie Walter Luebcke .

Curtea de la Frankfurt l-a declarat astăzi vinovat pe Stephan Ernst că l-a împușcat pe Walter Luebcke, un guvernator regional creștin-democrat. Motivarea crimei a fost, potrivit instanței, „rasism și xenofobie”.

Co-inculpatul Markus Hartmann a fost găsit vinovat de deținere a armelor și a primit o pedeapsă cu suspendare de 1 an și jumătate.

Ambii bărbați au exprimat simpatii de extremă dreapta.

Luebcke, în vârstă de 65 de ani, era șeful consiliului regional din Kassel, în statul central Hesse. Membru al partidului conservator CDU al cancelarei Angela Merkel, el a devenit cunoscut la nivel național când a susținut în mod deschis inițiativa Berlinului de a primi migranți în 2015.

El a fost împușcat în cap de la mică distanță, pe veranda casei sale, în iunie 2019, devenind primul politician ales ucis în Germania în ultimele decenii.

Ernst, în vârstă de 47 de ani, care a recunoscut că a tras, a spus familiei politicianului în timpul procesului: „Îmi pare foarte rău pentru ceea ce ți-am făcut”.

Germania s-a confruntat cu un val în creștere de sprijin pentru politica de extremă dreaptă în ultimii ani, în special în estul fost comunist al țării.

Partidul de extremă dreaptă AfD este cel mai mare grup de opoziție din parlamentul Germaniei.

XS
SM
MD
LG